woensdag 3 juli 2013

De Cornwall sage van Winston Graham


Het is jaren geleden dat ik de boeken van "De Cornwall sage"  ( in het Engels heet de serie. "Poldark") heb gelezen, maar een aantal weken geleden besloot ik ze opnieuw ter hand te nemen. Het zijn echt heerlijke boeken! Goed geschreven en vertaald,  romantisch, vol dialoog en ze geven een goed tijdsbeeld van de mijnstreken in het 18e eeuwse Engeland.
Korte inhoud:
De hoofdpersoon, Ross Poldark, een Britse leger officier, keert terug naar zijn huis in Cornwall van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog . Hij ontdekt  dan dat zijn verloofde, Elizabeth Chynoweth, die dacht dat hij dood was, op het punt staat om zijn neef, Francis Poldark trouwen. 
Ross probeert zijn eigen fortuin te herstellen door heropening een van tinmijnen de familie. Na een aantal jaren is hij trouwt Demelza Carne, een dienstmeisje, en wordt geleidelijk verzoend met het verlies van Elizabeth's liefde. Tegen die tijd, is Elizabeth uitgegroeid tot een weduwe en trouwt George Warleggan, Ross's aartsvijand.
--------------------
Er zijn in totaal twaalf romans. De eerste zeven romans zijn ingesteld in de 18e eeuw, tot Kerstmis 1799. De overige vijf zijn bezig met de vroege jaren van de 19e eeuw en het leven van de kinderen van de hoofdpersonen van de vorige romans.
Winston Graham schreef de eerste vier Poldark boeken tijdens de jaren 1940 en 1950. Na een lange pauze, besloot hij om de serie te hervatten, en De Zwarte Maan werd gepubliceerd in 1972. De eerste zeven boeken vormden de basis van de BBC tv-serie Poldark(1975-1977)."

In totaal heeft schrijver Winston Graham 12 boeken over Poldark  geschreven.
6 daarvan zijn vertaald in het Nederlands.

Ik ( nee niet ik, mijn zus) heeft de eerste 4 delen.
Ik heb het vierde deel bijna uit en zou ontzettend graag de andere boeken ook lezen.
Het lukt echter niet om de vertaalde Nederlandse delen 5 en 6 te vinden.
Weten jullie of ze ergens te koop zijn? Op internet heb ik ze niet gevonden.
------------------

En weet je wat ik nou zo leuk vind?
In deze tijd, waarin je het boek zomaar samen met de iPad op schoot kan houden, kan je tijdens het lezen gewoon wat foto's via internet bekijken, zodat je een  helemaal realistisch beeld krijgt van de streek en de tijd waarin het verhaal zich afspeelt:

1 opmerking:

clair1991 zei

Hallo,
ik las dat je de delen 5 en 6 zoekt van de Cornwallsage in het Nederlands. Ik heb enkele de luisterboek versie van deze delen via aangepast lezen kunnen krijgen.
Heb je interesse, stuur mij dan een mailtje.....