woensdag 29 juli 2015

Recept kersenkruimeltaart

Hier is het recept van de kersenkruimeltaart die gisteren erg in de smaak viel.
Het is een van oorsprong Duits recept, al weet ik niet meer uit welk tijdschrift ik het gekopieerd heb.
Maar zeker het proberen waard en echt niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten :
225 g + een beetje zachte boter
150 g bakkersmarsepein
400 g bloem
100 g + 1 eetl suiker
4-5 druppels amandelaroma
Zout
2 x 1 ei, 2 eieren dus
Ca 700 g kersen = 1 pot
200 mal crème fraiche
15 g custardpoeder
50 g kersenjam
Poedersuiker om te bestrooien
Handmixer, springvorm van 26 cm

Stap 1
Springvorm invetten. Marsepein grof raspen. Bloem, 100 g suiker, amandelaroma en zout mengen.
Voeg marsepein, 225 g boter in stukjes en het ei toe. Kneed met de kneedhaken van de mixer en later nog even met de hand tot een kruimeldeeg.
Stap 2
Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk dat aan. Druk de rand anderhalve cm omhoog. Zet samen met de rest v h kruimeldeeg 30 min in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 gr C, of heteluchtballon op 175 g C.
Laat de kersen goed uitlekken.
Roer de crème fraiche met eetl suiker, het custardpoeder  en het ei door elkaar.
Strijk dit mengsel over de bodem.
Meng de kersen met de kersenjam en strijk dat weer over het roommengsel.
Verdeel de rest van het kruimeldeeg over de kersen door het tussen je vingers te verkruimelen.
Stap 4
Bak de taart in 35 min in de oven.
Bestrooi na afkoelen met poedersuiker.

PS Ik hoor sommigen al zeggen: dit zijn geen 4 stappen, het zijn er minstens 40!!
Dat klopt, dat denk ik ook. Maar het stond zo in het recept, dus... Trek je zevenmijlslaarzen aan en vergeet ondertussen al die " tussenstapjes" niet.....;-)

En daarna:SMULLEN MAAR!



2 opmerkingen:

Bertiebo zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jeanne zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.